Sök
Stäng denna sökruta.

Processen – Hemsida

Verksamhetsanalys

Allt startar med ett möte där vi ställer frågor om er verksamhet för att förstå vad ni vill förmedla med er hemsida. Vi ställer frågor om vanliga uppdrag, kunder, geografiskt verksamhetsområde, kontaktpreferenser med mera. Vi identifierar nyckelord och vilka tjänster eller produkter ni vill framhäva genom er hemsida. Har man fler verksamhetsområden skapar vi självklart en hemsida anpassat till detta.

Vilket intryck ska besökaren få? Ska hemsidan vara professionell, informativ, färgstark, modern eller förmedla en viss känsla? När vi kommit fram till all grundläggande information och eventuella önskemål väljer vi ett passande paket tjänster som passar er.

Nuläget

Har ni tillgänglig logotyp, en nuvarande hemsida ni vill förbättra, tillgängliga bilder, text eller annat material? Vi diskuterar var ni är idag och vad som finns tillgängligt samt vart vi är på väg. Här ingår även att välja ett webbhotell (server) som vi bygger hemsidan på om ni inte redan har ett tillgängligt.

Psst. Vi hjälper er även att skapa er nya logotyp till ett fast pris.

Designförslag & Färgsättning

Oavsett hur förberedda ni är med vad hemsidan ska förmedla skapar vi ett designförslag på startsidan. Där arbetar vi kreativt för att framhäva intrycket av hemsidan i sin helhet och arbetar fram en färgsättning som passar. Här finns det sedan utrymme för önskemål gällande bland annat font, färger och design. Köper man Basic Plus eller större paket kommer vi med kontinuerliga designförslag samt möjlighet till mer omfattande revidering och hjälp med bilder. Ofta beror färgsättningen på bransch, logotyp samt önskat intryck av hemsidan.

Innehåll

Efter vi kommit överens om design i sin helhet jobbar vi vidare med resterande flikar. Det kan vara kontaktformulär, flikar för arbetssökande, bildgalleri, bokningssystem, e-handel med produktflikar samt egna önskemål. Beställer ni hjälp med mer omfattande textinnehåll eller villkorsformulering skapas det i detta steg. I detta steg anpassas även hemsidan för mobila enheter, widescreen, surfplattor med flera.

Tester & Åtgärder för hastighet och sökmotorer

När hemsidan är färdig genomförs en rad tester från olika enheter och webbläsare samt justeringar av hastighet genomförs. Bland annat handlar det om optimering av hemsidans kod, bilder och servrar. Läs mer om hur dessa åtgärder genomförs här.

Leveranstid

Beroende på arbetets omfattning kan det variera kraftigt hur lång tid det tar att bygga en hemsida från grunden. Behöver ni betänketid vid designförslag eller betallösningar som behöver godkännande alternativt en större hemsida tar det naturligtvis tid. Behöver ni en ny logotyp, mer avancerade tilläggsfunktioner eller andra uppdrag utförde tar detta givetvis tid.

Vår ambition är däremot att leverera hemsidor med baspaketen Basic & Basic Plus inom två veckor.

Läs mer om våra tilläggstjänster och baspaket.

Kontakta Oss!